На початок

Міжнародної конференції з питань харчової безпеки
"Реформування системи безпечності харчової продукції в Україні:
модель на майбутнє"

31 жовтня 2017 року

Готель "Інтерконтиненталь"

Минула подія

Про захід

31 жовтня 2013 року Міжнародна фінансова корпорація (IFC) в Україні та Асоціація «Український клуб аграрного бізнесу» спільно з агенцією «AgriEvent» провели Міжнародну конференцію «Реформування системи безпечності харчової продукції в Україні: модель на майбутнє».


Захід було організовано у співпраці з Міністерством аграрної політики та продовольства України. Конференція стала майданчиком для обговорення проблем безпечності харчових продуктів провідними вітчизняними та зарубіжними експертами харчової галузі, представниками агенцій з питань ветеринарного контролю та харчової продукції з Естонії, Литви, Франції та Генерального Директорату з питань здоров’я та споживачів (DG SANCO), Європейська комісія.

Активну участь у обговоренні взяли представники бізнесу та органів державної влади. На конференції обговорювалися проблеми національної системи безпечності харчової продукції та пропозиції їх вирішення шляхом застосування міжнародного досвіду, зокрема, європейських підходів до контролю безпечності та якості продовольства, а також перспективи та наслідки прийняття законопроекту «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо безпечності харчових продуктів». «Cьогодні ми не тільки відзначили нагальну потребу реформувати систему управління харчовою безпечністю в Україні, але й з'ясували які саме конкретні кроки необхідно зробити для того, щоб рухатися вперед і забезпечити баланс інтересів бізнесу та споживачів. I

FC продовжує співпрацювати як з представниками уряду, інших державних установ, так і з незалежними експертами, представниками приватного сектору. Ми прагнемо підтримати рух Україні в цьому напрямку. Зокрема, це дозволить відкрити нові ринки для українських виробників, підвищити їх конкурентоздатність на глобальному рівні», - сказав Руфат Алімарданов, Голова регіонального представництва IFC в Україні та Білорусі.

«Проведений захід вкотре акцентував увагу присутніх на необхідності приведення української нормативно-правової бази у сфері забезпечення безпечності харчових продуктів до вимог ЄС, адже це не лише дасть змогу підвищити конкурентоздатність вітчизняної переробної галузі як на внутрішньому, так і на зовнішніх ринках. Це також посилить впевненість споживача у тому, що він купує якісний, безпечний український харчовий продукт. І проект закону, який би дав змогу реалізувати усі ці ініціативи, уже розроблено та подано на розгляд Верховної Ради України»,- говорить Олександр Вержиховський, експерт з питань якості та безпечності продукції АПК, виконавчий директор УКАБ.


Організатори

Місце проведення

Підписка
Контакт
ПАРТНЕРСТВО
...
Анатолій
Циркун
tsyrkun@ucab.ua
УЧАСТЬ
...
Людмила
Дердійчук
derdiichuk@ucab.ua
ОРГАНІЗАЦІЯ
...
Максим
Лапа
m.lapa@ucab.ua
© 2019 UCABevent. All rights reserved.
Розробка та підтримка сайту: РАНСАЙТ ТОВ