На початок

III. Голландсько-український форуму з тепличної індустрії
"Прибуткове тепличне виробництво. Інвестиції в персонал і технології"

26 лютого 2014 року 

КиївЕкспоПлаза

Минула подія

Про захід

26 лютого 2014 року в рамках ділової програми Міжнародного промислового ярмарку "Тепличне господарство 2014" відбувся III. Голландсько-український форум з тепличної індустрії "Прибуткове тепличне виробництво. Інвестиції в персонал і технології", організований Посольством Королівства Нідерландів в Україні Асоціацією «Теплиці України», Асоціацією "Український клуб аграрного бізнесу", агенцією "AgriEvent" і Виставковою компанією S-Team. У заході взяли участь понад 100 представників українських аграрних компаній і фермерських господарств, ресурсних компаній, профільних державних структур, освітніх та наукових установ.

Під час роботи форуму вітчизняні та зарубіжні експерти обговорили актуальні питання, що стосуються українського тепличного сектору, а саме: підсумки 2013 року і фактори, що впливають на успішну роботу галузі, державна стратегія розвитку та підтримка сектору, досягнуті результати, енергоефективність, можливості технологічного вдосконалення, голландський досвід підготовки та перепідготовки кадрів для тепличних комплексів, розвиток голландсько-українського співробітництва.

 «В Україні є всі передумови для нарощення темпів виробництва тепличних овочів. За 2013 рік до нашої держави було імпортовано 127,5 тис. тонн овочів загальною вартістю 39 млн доларів США, де найбільшу вагу становлять популярні серед вітчизняних споживачів помідори (50,2 тис. тонн) і огірки (15,6 тис. тонн). Ці овочі можуть вироблятися в достатніх обсягах в українських теплицях, проте потрібно докласти зусиль для створення конкурентоспроможного продукту відносно імпортного аналогу. Наразі ми маємо кілька позитивних моментів: в Державному бюджеті України на 2014 рік передбачено 700 млн. грн. на розвиток хмелярства, овочівництва, закладення молодих садів, виноградників та ягідників, також є передумови для зниження ціни на газ та електроенергію для тепличних господарств» - повідомив генеральний директор асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» (УКАБ) Володимир Лапа.

Свою думку стосовно підсумків роботи українського тепличного сектору в 2013 році, а також потреб та очікувань тепличних господарств висловив  президент Асоціації «Теплиці України» Євген Чернишенко.

«Наразі тепличні господарства відчувають гостру потребу у зниженні витрат на енергоносії. На сьогоднішній день близько 60% у структурі собівартості складають витрати на газ, воду та електроенергію, що є основним гальмівним моментом на шляху розвитку сектору. Високі ціни на газ спричинили встановлення рівня рентабельності  тепличних господарств на рівні 0,1% за підсумками 2012 року. Все ж таки ми маємо сподівання, що ситуація стабілізується, і тепличне овочівництво запрацює як одна з високотехнологічних галузей», - повідомив Євген Чернишенко.

Голландські експерти на прикладі власного досвіду дали українським колегам поради щодо успішного ведення тепличного бізнесу, ефективного управління персоналом тепличних господарств та можливостей технологічного вдосконалення галузі.

«Голландський тепличний сектор постійно вдосконалюється, відбувається безперервний пошук нових рішень для покращення таких якостей, як смак і зовнішній вигляд продукції, підвищення продуктивності та більш ощадливого використання енергоресурсів і  води, зменшення негативного впливу на навколишнє середовище. Відповідно, ті, хто працюють у теплицях, повинні весь час вчитися та покращувати свої професійні якості. Сьогодні в Голландії відбуваються важливі структурні зміни всередині сектору. Лише ті виробники, які можуть успішно конкурувати на ринку, в тому числі, міжнародному, можуть сподіватися на успіх»,сказав Еверт Ян Краєнбрінк, радник з питань сільського господарства Посольства Королівства Нідерландів в Україні.

«Інвестуючи в людський капітал і технології, ми збільшуємо продуктивність та ефективність тепличних господарств. Обов’язковими інструментами управління персоналом тепличних комплексів є дисципліна та планування, контроль якості роботи на усіх стадіях виробництва, тренінги та навчання персоналу, заохочення та мотивація. Кожен член команди має чітко розуміти, що від нього очікують і які переваги він отримає у разі перевиконання поставлених задач. Також менеджерам потрібно навчитися будувати діалог зі своїми підлеглими та надавати їм приклад, бути зразком для наслідування», - сказав консультант з овочівництва AIMC Алекс Ван Вінден.


Організатори

Місце проведення

Підписка
Контакт
ПАРТНЕРСТВО
...
Анатолій
Циркун
tsyrkun@ucab.ua
УЧАСТЬ
...
Людмила
Дердійчук
derdiichuk@ucab.ua
ОРГАНІЗАЦІЯ
...
Максим
Лапа
m.lapa@ucab.ua
© 2019 UCABevent. All rights reserved.
Розробка та підтримка сайту: РАНСАЙТ ТОВ